Начало Водещи новини Болестта на Хънтингтън в САЩ

Болестта на Хънтингтън в САЩ

by informer
316 views

Въпреки детайлните проучвания относно етиологията на болестта на Хънтингтън, относително малко се знае за епидемиологията на заболяването, особено в САЩ, където няма национален регистър на засегнатите от болестта.

Целта на проучването е да се създаде национален регистър на хората засегнати болестта на Хънтингтън в САЩ, да се проследи дали заболеваемостта се увеличава, дали заболеваемостта се влияе от раса, етническа принадлежност и други фактори.

Използвайки застрахователната база данни, от 67 милиона записани, ретроспективно е идентифицирана кохорта от 3707 човека, диагностицирани с болестта на Хънтингтън в периода 2003-2016 год. Оценява се годишната заболeваемост, годишната диагностична честота и се тестват тенденциите във времето и разликите в честотата на диагностиката чрез социално-демографски характеристики.

Резултатите от проучването показват, че моделите на заболяването могат да бъдат по-силно обусловени от социални или екологични фактори, отколкото сме знаели. За да научите повече за проучването и резултатите от него, прочетете цялата статия тук.

Още по темата