Начало Ново на сайта В Пловдив бе отбелязан Денят на редките болести

В Пловдив бе отбелязан Денят на редките болести

by admin
461 views

RDDPlovdivИнститутът по редки болести бе домакин на отбелязването на Деня на редките болести в Пловдив. На 28 февруари в МЦ „Раредис“ се събраха пациенти, лекари и доброволци, за да покажат подкрепата си в борбата с тези хронични и често инвалидизиращи състояния. В медицинския център се осигурява лечение и рехабилитация както за често срещани заболявания, така и за редки диагнози като муковисцидоза, остеогенезис имперфекта, наследствен ангиоедем, артрогрипоза, мускулни дистрофии, множествена склероза, порфирия и болести на Уилсън, Гоше и Нийман Пик.

На кратка церемония Йорданка Петкова – представител на Национален алианс на хора с редки болести – връчи благодарствени грамоти на родители на болни деца за съдействието им в представянето на проблемите на пациентите пред обществото.

Събралите се пуснаха в небето шарените балони на надеждата за по-добър живот на страдащите.

Снимки от събитието вижте в галерията.

[BMo_scrollGallery id=22 sG_thumbPosition=top sG_images=1 duration=slow gallery_width=600 gallery_height=400 thumbs_width=100 thumbs_height=100 sG_caption=1 sG_start=1 sG_loop=1 sG_loopThumbs=1 sG_clickable=1 sG_opacity=40 sG_area=200 sG_scrollSpeed=2 sG_autoScroll=0 sG_aS_stopOnOver=1 sG_diashowDelay=0 sG_followImages=1 sG_responsive=1 ]

Още по темата