Начало Водещи новини Предоставяне на информация за хора с множествена склероза

Предоставяне на информация за хора с множествена склероза

by informer
441 views

Хората с множествена склероза се сблъскват с редица значими неясноти засягащи много аспекти от болестта. Това включва диагноза, прогноза, развитие на болестта, терапии, променящи хода на болестта, симптоматични терапии и нефармакологични интервенции.

Докато хора с множествена склероза изискват адекватна информация, за да участват активно във вземането на медицински решения и да могат да управляват сами болестта си, се разкри, че свързаните с болестта знания на пациентите са малко и поради това насоките препоръчват ясна и кратка висококачествена информация за всички етапи на болестта.

Основните цели на обзора са да се оцени значението на осигуряване на информация на хора с множествена склероза. Допълнителни цели са да се оценят компонентите и процеса на развитие на използваните сложни интервенции, да се подчертае качеството и сигурността на налични научни данни и да се определи дневен ред за бъдещи проучвания.

Включените проучвания в този обзор не докладват негативни странични ефекти от осигуряването на информация за болестта на хората с множествена склероза. Повече информация можете да намерите тук.

Още по темата