Начало Ново на сайта Децентрализирани клинични изпитвания и редки заболявания

Децентрализирани клинични изпитвания и редки заболявания

by informer
224 views

Традиционните клинични изпитвания изискват тестове и процедури, които се прилагат в централизирани центрове за  клинични изпитвания, които са извън стандарта на грижи, които пациентите получават за техните редки и хронични заболявания. Ограниченият брой пациенти с редки заболявания, разпръснати по целия свят, прави особено предизвикателство набирането на участници и провеждането на тези традиционни клинични изпитвания.

Участието в клинични изследвания може да бъде натоварващо, особено за деца, възрастни хора, лица с физически и когнитивни увреждания, които се нуждаят от транспорт и помощ от болногледач, или пациенти, които живеят в отдалечени места или не могат да си позволят транспорт. През последните години има нарастваща необходимост да се разглеждат децентрализираните клинични изпитвания като ориентиран към участниците подход, който използва нови технологии и иновативни процедури за взаимодействие с участниците в комфорта на техния дом.

Този доклад обсъжда планирането и провеждането на децентрализирани клинични изпитвания, които могат да повишат качеството на изпитванията със специфичен фокус върху редките заболявания. Прочетете цялата статия тук.

 

Още по темата